Programma

  • zaterdag 14 oktober  - zaterdag 20 januari 2018 12.00 uur - 17.00 uur

TEAM FRANC - Graduation Show 2017

ALMERE KIEST BESTE KUNSTTALENTEN

Een tentoonstelling samengesteld door inwoners uit Almere: hoe democratisch kan kunst zijn?

Bruisende ambities
Elk jaar presenteert Corrosia de beste net afgestudeerde beeldend kunstenaars in een selectie door Almeerders. Samen met curator Fleurie Kloostra reden Ans, Erika, Jacqueline, Kees, Leendert, Ans, Lindsay en Ruurd half Nederland door. Ze bezochten de eindexamenexposities van AKI Artez in Enschede, de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Na verhit en rijp beraad onder leiding van de nieuwe team captain burgemeester Franc Weerwind, kwamen zij tot hun keuze voor TEAM FRANC – Graduation Show 2017, een spannende tentoonstelling die bruist van de ambities. Ze selecteerden werk van o.a.: Kirsten Everink, Kristel Geerts, Charlotte Gramberg, Aurélie d’Incau, Mattia Papp, Djillie Roes, Leendert Vooijce en Shunyao Yu.  

Zonder insiders
TEAM FRANC – Graduation Show 2017 is een democratisch tentoonstellingsmodel. Het draait om het tonen van kunst die niet is gekozen door insiders uit de kunstwereld. Het is belangrijk en leuk om zoiets te doen, want iedereen heeft een andere smaak en mening over kunst. Corrosia lanceerde het concept drie jaar geleden, met TEAM ANNEMARIE – Graduation Show 2014. De curatoren zijn afgekomen op een oproep die Corrosia Theater, Expo & Film afgelopen voorjaar deed onder het motto ‘word kunstkenner in één dag’. Wilt u meer te weten komen over de geselecteerde kunstenaars? Elke zaterdag zijn er gratis rondleidingen.

TEAM FRANC - Graduation Show 2017
De tentoonstelling is t/m 20 januari 2018 elke dinsdag t/m zaterdag tussen 12 en 17 uur en een uur voor aanvang van films en voorstellingen gratis te bezoeken. Elke zaterdag zijn er om 13 u en 15 u gratis rondleidingen

Randprogramma TEAM FRANC - Graduation Show 2017
Zaterdag 11 november: rondleiding door kunstkiezer Ans & performance Sanne Bax
Zondag 12 november: Talk of the Town #11