Programma

koop kaarten
  • zaterdag 18 november 20.30 uur - 22.00 uur

Schweigman& / Slagwerk Den Haag - For The Time Being

EEN GAT IN DE TIJD

Afgelopen zomer een hit op Theaterfestival Boulevard, nu in Corrosia: For the time being, een voorstelling die de tijd voelbaar maakt.

Niks hoeft
Met haar fysieke theater, dans eigenlijk, trekt Boukje Schweigman je in For the time being een fascinerende leegte in, ‘een gat in de tijd’. Een wereld weg van de hectiek van alledag, waarin je mag zijn wie je bent, waarin even niks hoeft, voor zolang als het duurt. De performers zitten je dicht op de huid en maken tijd voelbaar, van tergend traag tot jachtig snel. Verwacht veel interactie, met live muziek van Slagwerk Den Haag en een briljant eind dat we niet gaan verklappen.

Altijd druk
Schweigman heeft met ‘tijd’ een onderwerp te pakken waarover we ons allemaal opwinden. Iedereen is altijd druk. Terwijl we hier tijdelijk zijn en de aarde steeds langzamer draait. Om met haar woorden te spreken: ‘De tijd is opgejaagd wild.’ Gun jezelf de kans even uit de dolgedraaide carrousel te stappen en kom naar For the time being.

De Volkskrant gaf 4 sterren: ‘Zo poëtisch als Boukje Schweigmans theater doorgaans is, zo feitelijk en pretentieloos is het tegelijkertijd ook. En dat is prachtig.’

Schweigman&
Schweigman&, dat sinds 2008 bestaat, maakt woordeloos, beeldend en muzikaal theater waarin de zintuigen op scherp worden gezet en een spel wordt gespeeld met de verwachtingen van het publiek en de codes van het theater. Dit levert poëtische belevenissen op waarin de toeschouwer wordt teruggeworpen op zichzelf. Artistiek leider Boukje Schweigman studeerde aan de Mime Opleiding van de Theaterschool in Amsterdam. Ze werkt regelmatig samen met Slagwerk Den Haag, een innovatieve slagwerkgroep die gefascineerd is door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron.

Let op: For The Time Being is een voorstelling waarbij je als bezoeker veel staat of op de grond zit.

regie Boukje Schweigman | muziek en geluid Fedor Teunisse, Frank Wienk | lichtontwerp Theun Mosk, Grischa Runge (assistentie) | kostuumontwerp Esmée Thomassen | spel Sieger Baljon, Sue-Ann Bel, Hannegijs Jonker, Jasper Koopmans, Vitaly Medvedev, Hali Neto, Moene Roovers, Ivar Schutte, Santino Slootweg, Rick van der Steen, Dwayne Toemere, Sus Verbruggen, Jurriaan de Vos, Luuk Weers | regieassistentie Anemone Oostvriesland | spelcoaching Toon Kuijpers | 1e inspiciënt Marcel Slagter | productie Linda Witpaard, Kas Pijs (stage) | met dank aan Universiteit van Amsterdam en ArtEZ hogeschool voor de kunsten

Prijs toegangskaarten: € 16 / € 14, online € 15 / € 13

Let op: deze voorstelling is beperkt toegankelijk voor minder-validen. Publiek wordt namelijk verwacht om gedurende de voorstelling te lopen. Wilt u de voorstelling wel graag zien? Neem dan van tevoren contact op via reserveren@corrosia.nl om te vragen of er nog plek is.