Programma

koop kaarten
  • zaterdag 4 november 20.30 uur - 22.00 uur

Dood Paard - Victor of de kinderen aan de macht

KINDEREN IN DE AANVAL

‘Er zijn geen kinderen meer, er zijn nooit kinderen geweest’. Met dit motto geeft Dood Paard het publiek van Victor of de kinderen aan de macht alvast iets om over na te denken.

Volwassen gedrag
Het toneelstuk Victor of de kinderen aan de macht van Roger Vitrac uit 1928 is een frontale aanval op het kleinburgerlijke gezinsleven. Op zijn 9de verjaardag besluit Victor niet langer het voorbeeldige kind te zijn en zich als een volwassene te gaan gedragen. Met zijn 6-jarige vriendinnetje speelt hij op hilarische wijze het overspel tussen zijn vader en haar moeder na. Manipulerend en provocerend ontmaskert hij zo het bedrog en gehuichel van hun ouders. Vanavond kleuren de kinderen niet binnen de lijntjes, maar schieten ze recht in uw kruis!

Surrealistisch toneel
Roger Vitrac (1899-1952) was een Franse toneelschrijver en dichter. In de vroege jaren ‘20 van de 20ste eeuw sloot hij zich aan bij de surrealistische beweging. In die tijd schreef hij ook Victor ou les enfants au pouvoir (1928), waarmee hij de toon zette voor het absurd toneel. Het theatercollectief Dood Paard, trouwe gast in Corrosia, geeft zijn regie van het stuk het volgende motto mee: ‘Er zijn geen kinderen meer, er zijn nooit kinderen geweest.’

Credits:
Gillis Biesheuvel, Kevin Klein, Janneke Remmers, Manja Topper, Louis van der Waal, Linda Zijl
Tekst: Roger Vitrac
Beeld: Kuno Bakker

Prijs toegangskaarten: € 16 / € 14, online € 15 / € 13.
na afloop: Ontmoet de makers!