Programma

koop kaarten
  • dinsdag 31 oktober 20.30 uur - 22.00 uur

Rudolphi Producties - Het Debuut 2017

3 VOOR DE PRIJS VAN 1

De drie beste afstudeervoorstellingen van jonge theatermakers reizen nu samen door het land. Een unieke kans om de grote namen van de toekomst te zien.

Lef
Rudolphi producties heeft uit het International Theatre School Festival in Amsterdam weer drie voorstellingen van afstuderende theatermakers gekozen die het meer dan waard zijn om op tournee te gaan. In Het Debuut 2017 treden de talenten van de toekomst aan. Komt dat zien, drie voor de prijs van één. En lef hebben ze allemaal, volgens de Volkskrant.

Het programma
The place to be
Koen van der Heijden & Hidde Aans-Verkade (Academie voor Theater en Dans, afdeling Mime, Amsterdam)
Op het toneel staan enkele blokken. Een van de twee jongens ligt aan de voeten van toeschouwers op de eerste rij. De ander komt van de stellage af en brengt hem in een foetus houding. Zo rolt hij hem naar de stellage toe en brengt hem naar boven. Eenmaal boven springt de jongen weer naar beneden. Dit herhaalt zich enkele malen waarbij de tiller steeds meer inspanning moet leveren om de getilde boven te krijgen. Dat is spannend. Het spel tussen de twee jongens evolueert waarbij wederzijdse afhankelijkheid een grote rol speelt. The place to be van Koen van der Heijden en Hidde Aans-Verkade beweegt zich tussen mime en dans. Het is een breekbare voorstelling vol intimiteit en subtiele humor met prachtig beheerst spel.
(bron Jos Schuring).

What sounds like now
Nick Livramento Silva (Artez, Arnhem) & Joey Schrauwen (Performance-opleiding Toneelacademie Maastricht)
Ze zijn stoer en ze gunnen elkaar wat. Maar genoeg is genoeg en dan schiet de een de ander af om zelf diens plaats in te nemen. Woorden buitelen voortdurend over je heen in een freestyle rap die ter plekke gemaakt wordt. Terugkerend thema in de woordenwaterval is de zoektocht naar waarachtigheid en de bevrijding van het zelf-oordeel. Natuurlijk willen beiden willen de coolste en de slimste zijn. Joey Schrauwen en Nick Livramento maken in What sounds like now een spannende battle. Deze twee Rotterdammers laten zien dat zelfonderzoek, competitie en kameraadschap hand in hand kunnen gaan.
(bron Jos Schuring)

The seed of life
Romano Haynes (Toneelacademie Maastricht)
De selectiecommissie over deze drie voorstellingen: ‘Een fysieke tantaluskwelling, een verbaal gevecht in gestaalde kaders en een ontroerende en taboedoorbrekende coming of age.’
In een boksbroek staand in een hoop aarde brengt Romano Haynes zijn familie tot leven. Hij mist zijn vader en adoreert zijn moeder die hem maakte tot wat hij nu is. The seed of life is een ontroerende, indrukwekkende performance, omlijst met zang van Yorlenie Delgrado. Haymes is een geboren verteller die spelend slechts op twee vierkante meter, zijn publiek van begin tot eind in de greep houdt. Muziek, tekst, geur en fysiek spel maken The seed of life meer dan een voorstelling. Het is een belevenis. Haynes studeerde af in Maastricht, schrijft veel poëzie en was eerder te zien in de musical over Nelson Mandela.
(bron Jos Schuring)

De pers over Het Debuut 2017 en de losse voorstellingen:
Theaterkrant ★★★★☆ – door Camille Creyhton
 “Het Debuut [..], een sympathiek initiatief”
“dit spel van vallen en opvangen blijft intrigeren” over The Place To Be
Volkskrant – door Herien Wensink
“inhoudelijk knap” over What sounds like now
Parool★★★☆☆ – door Joukje Akveld
“Een sympathieke traditie (…) om het publiek kennis te laten maken met nieuw talent.”
De Groene Amsterdammer – Loek Zonneveld
 "Ze doen dat behendig, met een hoop speelplezier en een forse dosis blufpoker.” over What sounds like now

Prijs toegangskaarten: € 16 / € 14, online € 15 / € 13
na afloop: Ontmoet de makers!

Kijk voor meer informatie over Rudolphi Producties op deze website