Programma

koop kaarten
  • donderdag 21 september 20.30 uur - 22.00 uur

WArd/waRD / Ann van den Broek - Accusations

CHOREOGRAFIE, MODESHOW OF POPCONCERT?

Genomineerd voor een Zwaan, een van de belangrijkste Nederlandse dansprijzen, en nu te zien in Corrosia: Accusations.

Inktzwart zelfportret
De nieuwste choreografie van de Vlaamse Ann Van den Broek is geïnspireerd op Peter Handke’s Zelfbeschuldiging, een toneeltekst vol bekentenissen, aanklachten en verzuchtingen in de ik-vorm, staan haar dansers stil bij keuzes, kansen, fouten en verlangens. Gaandeweg ontstaat een inktzwart zelfportret, waarvan Ann Van den Broek zowel het onderwerp als de regisseur is. Samen met componist Nicolas Rombouts stuurt Van den Broek de voorstelling vanaf de zijlijn zelf aan en naast de dansers staat ook Gregory Frateur op het podium, zanger van de bekende Belgische alternatieve popband Dez Mona.

Een intrigerende productie, ‘ergens tussen rouwstoet, installatie, modeshow, popconcert en monoloog in’, aldus de Volkskrant. ‘Geleidelijk stapelen beweging, geluid en beeld zich op en gaat de beer los en wordt het ruig en rock.’

Emotioneel strak
De Vlaamse choreograaf Ann Van Den Broek, die studeerde in Rotterdam (Codarts) en haar carrière als danseres begon, heeft naam en faam gemaakt met haar combinatie van heftige emoties in een strakke, vaak repetitieve bewegingstaal. In 2000 richtte ze in Antwerpen de vzw WArd/waRD op en in 2008 de gelijknamige stichting in Den Haag.

Prijs toegangskaarten € 16 / € 14, online € 15
na afloop: Ontmoet de makers!

Kijk voor meer informatie over Ann Van den Broek en WArd/waRD op www.wardward.be