Programma

  • zaterdag 26 augustus 13.00 uur - 15.30 uur
  • zaterdag 2 september 13.00 uur - 15.30 uur
  • zaterdag 9 september 13.00 uur - 15.30 uur
  • zaterdag 16 september 13.00 uur - 15.30 uur
  • zaterdag 23 september 13.00 uur - 15.30 uur

Rondleidingen Droogzwemmen

Kom alles te weten over de kunst van Maze de Boer tijdens de gratis rondleidingen door de expositie Droogzwemmen. Elke zaterdag neemt een medewerker van Corrosia Theater, Expo & Film bezoekers mee en vertelt meer achter de kunstenaar en zijn werk.

Als iets Almere heeft bepaald, is het wel het water. Ooit maakte de oprukkende zee van de jagers in dit gebied vissers en schippers. In de twintigste eeuw werd het water verdreven en ontstond een van de meest bijzondere new towns van Nederland, gebouwd op een voormalige zeebodem.

Kunstenaar Maze de Boer is gefascineerd door transformatieprocessen en de functieveranderingen die daarmee gepaard gaan. In Droogzwemmen verandert hij Corrosia Expo in een enorm zwembad. Het is een zwembad zonder water. Welke functie krijgt de ruimte door deze ingreep? Welke betekenis heeft ze nu?

De Boer is bekend om zijn installaties waarmee hij inspeelt op de tentoonstellingslocatie en haar omgeving. Hij brengt een geënsceneerde kijk op de werkelijkheid en zoekt de grens tussen theater en beeldende kunst op. Daarmee is hij de perfecte kandidaat voor de jaarlijkse zomerexpositie van Corrosia Expo, waarin een kunstenaar de opdracht krijgt te reflecteren op Almere.

Gratis rondleidingen door de expositie Droogzwemmen van Maze de Boer
Elke zaterdag t/m 23 september, om 13 uur en 15 uur. Een rondleiding is toegankelijk voor de hele familie en duurt ongeveer 30 minuten.