Programma

  • zaterdag 1 juli  - zaterdag 23 september 12.00 uur - 17.00 uur

Droogzwemmen - Maze de Boer

Als iets Almere heeft bepaald, is het wel het water. Ooit maakte de oprukkende zee van de jagers in dit gebied vissers en schippers. In de twintigste eeuw werd het water verdreven en ontstond een van de meest bijzondere new towns van Nederland, gebouwd op een voormalige zeebodem.

Kunstenaar Maze de Boer is gefascineerd door transformatieprocessen en de functieveranderingen die daarmee gepaard gaan. In Droogzwemmen verandert hij Corrosia Expo in een enorm zwembad. Het is een zwembad zonder water. Welke functie krijgt de ruimte door deze ingreep? Welke betekenis heeft ze nu?

De Boer is bekend om zijn installaties waarmee hij inspeelt op de tentoonstellingslocatie en haar omgeving. Hij brengt een geënsceneerde kijk op de werkelijkheid en zoekt de grens tussen theater en beeldende kunst op. Daarmee is hij de perfecte kandidaat voor de jaarlijkse zomerexpositie van Corrosia Expo, waarin een kunstenaar de opdracht krijgt te reflecteren op Almere.

Expo voor 1 dag
Als onderdeel van Droogzwemmen gaat kunstenaar Maze de Boer samen met inwoners van Almere op de Markt een expositie voor één dag maken. Doel: een kunstwerk opgebouwd uit door de stad ingeleverd plastic, een artistieke plastic soep op het droge. Expo voor 1 dag is zaterdag 15 juli van 10 tot 17u gratis te bezoeken en daarnaast is iedereen welkom om te komen helpen met bouwen. Dit project maakt deel uit van Corrosia Square: het artistieke zomerprogramma van Corrosia Theater, Expo & Film dat op de Markt in Almere Haven plaatsvindt.

Opening zaterdag 1 juli om 16u
Daarna t/m 23 september 2017 elke dinsdag t/m zaterdag van 12 tot 17 u en een uur voorafgaand aan films en voorstellingen gratis te bezoeken. Elke zaterdag vinden om 13 en 15 u gratis rondleidingen plaats.

Educatie
Kom met de klas naar Corrosia Expo en ontdek de kunst van Maze de Boer met de speciale rondleidingen voor scholen. Zowel basis-, voortgezet- als hoger onderwijs kunnen bij Corrosia terecht. Kijk op onze educatiepagina voor meer informatie of neem contact op via educatie@corrosia.nl.