Programma

koop kaarten
  • vrijdag 5 januari 2018 20.00 uur - 22.59 uur
  • vrijdag 2 februari 2018 20.00 uur - 22.59 uur

First Friday

Op de eerste vrijdag van de maand, een halfjaar lang, nemen vier jonge kunstliefhebbers Corrosia over. Charlotte, Eline, Roselinde en Sylvia zetten een divers en prikkelend artistiek event neer, een avond uit die je meteen nog vijf keer wilt meemaken. Of het theater, muziek, beeldende kunst of film is, bij First Friday valt altijd iets te beleven. Laat je verrassen en kom een avond cultuur snuiven met een drankje in je hand.

Programma 5 januari 2018

Floris DeVooght - Waar heb je zo lang gezeten
In Waar heb je zo lang gezeten volgen we Jack, een jongeman die op zoek is naar zijn plaatsje in de wereld. Tijdens zijn zoektocht merkt hij dat hij nergens kan aarden. Tot hij een verlaten meer ontdekt. Een verlaten meer, omringd door bos en een oude redderstoel. Daar vind Jack zichzelf. Denkt hij. Hij gaat op zoek naar geluk en raakt verzeild in een droomwereld, in een oneindige en complexe gedachtestroom die hem niet meer loslaat. Waar heb je zo lang gezeten: een monoloog over een jongen die zocht maar nooit vond.

Ted Struwer
Illustrator Ted Struwer is voor FIRST FRIDAY geen onbekende. Ze ontwierp namelijk ons posterbeeld dat onder andere op onze socials te bewonderen is. Daarnaast is ze werkzaam als freelancer en illustreert ze voor dagblad Het Parool. Het liefst maakt ze maatschappelijk geëngageerd werk. Zo bracht ze een tijdje geleden drie boekjes uit met getekende reportages waarin ze drie mensen volgde wiens leven drastisch veranderde in de economische crisis. Ook maakte ze tekeningen bij het project #WomenofSyria.
De serie illustraties die ze bij ons exposeert gaat over de verwarring, de dagelijkse beslommeringen en de pijn die komt kijken bij liefdesverdriet. Van Perkamentus leerde Ted al dat liefde het allerbelangrijkste in de wereld is. Het thema liefde houd haar erg bezig omdat het een lastig en breed begrip is. Voor haar expo focust ze zich op liefdesverdriet omdat dit een emotie is die iedereen op een bepaald moment in het leven in meer of mindere mate ervaart. Liefdesverdriet kan gevoelens van afwijzing, schuld, onzekerheid en diepe rouw voortbrengen. De frictie tussen de pijn van het verdriet en de manieren waarop mensen afleiding van dit verdriet zoeken intrigeert haar.

Houd deze pagina in de gaten voor de actuele programmering, of volg First Friday via Facebook, Twitter en Instagram @FirstFriday036.

Prijs toegangskaarten € 5 / € 2,50
overige data: vr 05.01, vr 02.02

Kijk voor meer informatie over First Friday op deze pagina