Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zondag 21 mei 11.00 uur - 11.00 uur

E stata la mano di Dio

De nieuwe FilmKijkClub Almere gaat op de Italiaanse toer! Marcel Lenssen selecteerde 4 iconische Italiaanse films voor deze Filmkijkclub. We sluiten af met de losjes op zijn eigen leven gebaseerde film E stata la mano di Dio van veelgeprezen Paolo Sorrentino uit 2021.

Een schitterende ode aan het Italiaanse leven vol passie en drama. Een film waar alles in samenkomt. Het leven van de onhandige tiener Fabietto Schisa wordt volledig op zijn kop gezet, eerst door de komst van voetballegende Diego Maradona en vervolgens door een schokkend ongeval. Sorrentino levert een waardig slotakkoord van deze mooie reis door zestig jaar Italiaanse filmgeschiedenis.

Tijdens de Filmkijkclub Almere neemt bekroond toneel-en filmschrijver Marcel Lenssen je mee op een reis dwars door de boeiende geschiedenis van de Italiaanse film. Op vier zondagen laten we ons meevoeren door het Italiaanse temperament, proeven we de Italiaanse keuken en vergapen we ons aan de Italiaanse natuur en cultuur. Lenssen leidt de films in via een vlog en na afloop nemen we de tijd om onder het genot van een drankje samen de film uitgebreid te analyseren.

Deel dit artikel