Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zondag 5 februari 15.00 uur - 16.30 uur

Max Tak & Marmoucha Orchestra - Wat vreet er aan donnie druif (8+)

Donnies familie is raar. Zijn vader is weg, zijn broertje is verstandelijk beperkt, zijn zus legt dagelijks een masker van make-up over haar gezicht en zijn moeder komt nooit het huis uit: te zwaar. Zorgen genoeg dus voor Donnie.

Gebroken gezin

Wie ooit de film What’s eating Gilbert Grape zag, herinnert zich het verhaal. Leonardo DiCaprio speelde de rol van de verstandelijk beperkte Arnie voortreffelijk, Johnny Depp portretteerde een verscheurde Gilbert, die in deze losse bewerking Donnie heet. Iedereen vindt de familie vies, dom en achterlijk. De zorg voor het gebroken gezin rust op zijn schouders; hij zorgt voor een klein beetje normaliteit waakt over zijn kwetsbare broertje – wat onvermijdelijk wel eens mis gaat.

Romance met hindernissen

Om die zware last te verlichten, zoekt hij troost in de muziek uit het land van zijn vader. Dan hoeft hij tenminste niet te praten. Tot er een nieuw meisje in het dorp komt en er een romance opbloeit. Maar zijn thuissituatie levert tot Donnies frustratie allerlei hindernissen op. De voorstelling over knellende familiebanden en onvoorwaardelijke liefde en het vinden van je eigen stem zit vol betoverende livemuziek en zang van hier tot aan het Verre Oosten van het Marmoucha Orchestra.

spel & zang: Jip Bartels, Korneel Defrancq, Isha Ferdinandus, Jeannine La Rose ud: Kamal Hors viool: Luis Mascaro piano: Setareh Nafisi regie, script, liedteksten: Marije Gubbels composities: Avishai Darash dramaturgie: Manon Wittebol regieassistentie: Nienke Tjallingii decor en kostuums: Dieuweke van Reij lichtontwerp: Gé Wegman publiciteitsbeeld: Esther de Boer

Deel dit artikel