Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zondag 5 februari 2023 15.00 uur - 16.30 uur

Max Tak - Wat vreet er aan donnie druif (8+)

Donnie’s familie is raar. Dat vindt iedereen die ze kent. 

Ze zeggen het niet hardop maar ze kijken en ze fluisteren. Want Donnie’s vader is er niet meer, zijn broertje Eppie is verstandelijk beperkt, zijn zus gaat schuil achter zoveel make-up dat Donnie haar nooit herkent bij het ontbijt – als ze al ontbijt hebben, want er is geen geld – en hun moeder… ja, hoe noem je een moeder die het huis al jaren niet uit is geweest en zittend op de bank slaapt en eet? Zoveel eet dat Donnie zich afvraagt hoelang de vloer het nog houdt en of ze de verjaardag van Eppie nog gaat halen.

Iedereen vindt zijn familie vies, dom, arm en achterlijk, maar dat kan Donnie niks schelen. Want in zijn hoofd hoort hij de muziek uit het land van zijn vader. Met muziek eronder lijkt alles mooier en hoeft hij zelf tenminste niet te praten. Totdat er een meisje in hun dorp komt wonen dat alleen maar kijkt… naar hem, Donnie Druif.

Een voorstelling vol betoverende livemuziek en zang van hier tot aan het Verre Oosten en weer terug. Over knellende familiebanden en onvoorwaardelijke liefde en over het vinden van je eigen stem. Losjes gebaseerd op het boek en de film ‘What’s eating Gilbert Grape’ met Leonardo DiCaprio en Johnny Depp als de twee broers.

spel & zang: Jip Bartels, Korneel Defrancq, Isha Ferdinandus, Jeannine La Rose ud: Kamal Hors viool: Luis Mascaro piano: Setareh Nafisi regie, script, liedteksten: Marije Gubbels composities: Avishai Darash dramaturgie: Manon Wittebol regieassistentie: Nienke Tjallingii decor en kostuums: Dieuweke van Reij lichtontwerp: Gé Wegman publiciteitsbeeld: Esther de Boer

Deel dit artikel