Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • dinsdag 25 april 20.00 uur - 21.30 uur

Toneelschuur Producties - Dieven

Wat blijft er over als het leven doelloos is? In deze filosofische tragikomedie van de internationaal hoog aangeschreven toneelschrijfster Dea Loher worstelen twaalf verloren zielen met vervreemding. Vervreemding van zichzelf en van de koude, kapitalistische samenleving.

Netwerk van levens

In Dieven wordt langzaam een netwerk opgebouwd van mensen voor wie het leven aan de rand van een grote stad een opgave is. Daar wonen een jonge verzekeringsagent en zijn zuster die van wolven droomt, hun vader in het verzorgingstehuis, een supermarktbediende die cheffin wil worden en haar man, een politieagent, een zwanger tienermeisje, de véél te oude verwekker van het kind, een oude zangeres, een leugenachtige womanizer enzovoort, enzovoort. Het echtpaar Schmitt heeft zijn eigen ‘veilige’ gevangenis gecreëerd, maar de catastrofe is nabij. De onvermijdelijke ineenstorting van de krampachtig gecreëerde schijnveiligheid is tragisch en lachwekkend tegelijk. Jessie DL’Herminez laat de twaalf zich grotesk en kwetsbaar door het leven bluffen.

Aanstormend talent

Jessie L’Herminez is een aanstormend talent. Zij studeerde in Tilburg en Amsterdam. Aan de Hogeschool voor Theater & Dans volgde zij de regieopleiding. Sindsdien ontwikkelt zij zich als regisseur van voorstellingen met niet alleen tekstueel pittig zijn, maar ook een intense fysieke inslag hebben. Bij Toneelschuur Producties maakte zij eerder De Stoelen en Japanse Sprookjes.

Productie Toneelschuur Producties regie Jessie L'Herminez tekst Dea Loher spel Nanette Edens, Mara van Vlijmen, Nick Lavramento Silva, Nimuë Walraven, Arthur Harshagen en Maurits Wijmenga e.a. kostuum Lisanne Bovée muziek Janne Piksen campagnebeeld Annaleen Louwes, Esther Noyons

Wist je dat je voorafgaand aan het programma van Corrosia theater, expo & film bij ons kan eten in het theatercafé? Het menu kunt u hier vinden: https://www.corrosiacafe.nl/menu/food/

Reserveren kan via cafe@corrosia.nl

Deel dit artikel