Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • woensdag 22 maart 2023 20.00 uur - 21.30 uur

mugmetdegoudentand - the making of Soros the Musical

Een inkijkje in het leven van de speculant, miljardair en filantroop George Soros, die door (extreem)rechts en (extreem)links gewantrouwd wordt.

Deze politieke activist met meer geld dan hij kan tellen wil de wereld veranderen, maar zijn goede bedoelingen worden niet door iedereen gewaardeerd. Moet hij aan het kruis? Is hij een redder van de mensheid? Een vrolijke poging om iets te begrijpen van de wereld van het geld en het (mogelijk) goede. Of het kwade. Of allebei tegelijk. Waarbij in ieder geval af en toe iemand vol overgave in zingen uitbarst. Deze politieke activist met meer geld dan hij kan tellen wil de wereld veranderen, maar zijn goede bedoelingen worden niet door iedereen begrepen. Moet hij aan het kruis? Leer de redder van de mensheid en zijn vijanden kennen.

Lineke Rijxman: “Ik wilde een voorstelling maken over George Soros, één van de grootste filantropen van onze tijd die steevast als antisemitische trekpop wordt afgebeeld. Toen zei een collega: wat is een filantroop ook alweer? En een andere collega zei: ‘O ja Soros, antisemitisme zucht, kapitalisme,… dat klinkt best saai.’ En iemand ander zei: ‘Je wilde toch graag komedies maken?’ Ik zei: ‘Maar het wordt een musical, hè. Het wordt natuurlijk niet saai, of elitair of onbegrijpelijk, het wordt een musical. Of liever: The Making Of. The Making of Soros the Musical. Nou hou ik zelf niet echt van musical. Maar ik vind het altijd wel leuk als iemand plotseling in zingen uitbarst. Er zitten dus een paar lekkere liedjes in, om het leuk te houden. Want als ik zeg: 'deze voorstelling gaat over zelfreflectie' of zoiets, dan zou ik zelf ook zuchterig worden.”

Deel dit artikel