Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zaterdag 18 februari 2023 20.00 uur - 21.30 uur

De Warme Winkel - Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or

"Een even verrassende als ontregelende, even spitsvondige als hilarische voorstelling" Theaterkrant, "Heerlijk theater" de Volkskrant****, "Amusante satire" NRC Handelsblad****

We worden geboren. We leven. We sterven. We glijden of vechten ons langs de hoogte- en dieptepunten. We slikken onze tegenslagen en counten onze blessings. Als we inzoomen op het persoonlijk verhaal dan vinden we avonturen, twijfels, zwaarbevochten ontwikkelingen en een levensloop die het verfilmen waard is. Maar zoomen we uit, dan blijkt dat alles niet meer dan een grijs, vervuilend stukje overbevolking in een zee van onbeduidendheid. Er is maar één manier om je aan deze soep van middelmatigheid te onttrekken: prijzen winnen.

De Louis d’Or is een prijs die jaarlijks de meest indrukwekkende mannelijke, dragende rol beloont en Rietveld zet in deze voorstelling alles op het spel om een nominatie in wacht te slepen.

De voorstelling onderzoekt excelleren als antwoord op het gevoel van overbodigheid in een overbevolkte wereld en is het eerste deel van de klimaattrilogie van toneelgroep Amsterdam (voorheen De Warme Winkel). De voorstelling werd in 2019 als een van de tien beste van het jaar geselecteerd voor het Vlaams en Nederlands Theater Festival en is volgens de Volkskrant 'een keerpunt in het theater'.

"De voorstelling van Rietveld markeerde, blijkt nu, een keerpunt in het Nederlandse theater." de Volkskrant

Deel dit artikel