Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • donderdag 15 september 20.00 uur - 21.30 uur

Orkater / Bellevue Lunchtheater - CASH

Cash, zoals ze kortweg heet, is een hartverwarmende muziektheatervoorstelling geworden, een mix van verhalen uit het leven van Cash én uit dat van gitarist Griffioen, op zoek naar de manier waarop hij zijn held het best kan laten schitteren. – Trouw ⭐️⭐️⭐️⭐️

Viktor Griffioen doet al vijftien jaar onderzoek naar ‘The Man In Black’. Natuurlijk allereerst door zijn platen grijs te draaien en zijn lyrics uit te spellen. Maar waar een doorsnee fan het hierbij zou laten ging Viktor veel verder. Hij reisde meermaals naar Amerika, sprak tientallen familie- en bandleden, ging undercover in de Billy Graham Evangelic Organisation en deed schokkende ontdekkingen in de archieven van Dyess, Arkansas.

Cash is de schatkamer waarmee hij van die reizen terugkeerde. In zeven zelf geschreven songs probeert hij de ziel van Johnny Cash vangen.

Of, zoals de maestro het zelf zo treffend verwoordde: "NEVER LET THE TRUTH GET IN THE WAY OF A GOOD STORY" J. Cash

Viktor Griffioen maakte met The Sadists bij Orkater succesvoorstellingen als Alabama Chrome en Rockabilly Roadkill maar was er ook te zien in de theaterhit Richard III. Hij was verantwoordelijk voor de muziek in de voorstellingen Noem Het Maar Liefde (Toneelgroep Maastricht) en Gebroeders Leeuwenhart (NTjong).

concept en spel Viktor Griffioen regie Titus Tiel Groenestege dramaturgie Floor Houwink Ten Cate tekstadvies Jibbe Willems

Deel dit artikel