Ga direct naar inhoud

Programma

Tickets en tijden voor:

HET ZUIDELIJK TONEEL / SARAH MOEREMANS - WHAT EVER HAPPENED TO MR. PETE?

Mix Harold Pinter, Samuel Beckett, Luis Buñuel en David Lynch tot een soepel geheel, maak af met twee kanten van het verhaal. Goed voor een absurd en luchtig maar evengoed filosofisch resultaat.

Dat is ongeveer hoe we ons What ever happened to Mr. Pete moeten voorstellen. Verwacht dus geen hapklaar drama, maar eerder een soort puzzel die, misschien, pas na afloop enigszins in elkaar blijkt te passen. Maar niet alleen het publiek probeert grip te krijgen op Mister Pete, ook hij zelf is op zoek. Daarom is één voorstelling niet genoeg; in twee voorstellingen geeft regisseur Sarah Moeremans een begin van een antwoord op de vraag wat met Mister Pete is gebeurd.

Twee voorstellingen
De tribune en de speelvloer zijn door een muur in tweeën gedeeld. Publiek en spelers aan de ene kant, kunnen hun tegenvoeters aan de andere kant niet zien. Beide groepen krijgen dezelfde voorstelling te zien, maar in een andere volgorde en met een andere hoofdrolspeler. Het publiek krijgt de ruimte om zo de waarheid achter Mister Pete te reconstrueren. Intussen leert Mister Pete zichzelf ook kennen in korte, grappige scènes.

Wie zijn wij?
Onder de luchtige oppervlakte van de voorstelling schuilt een diepere laag. Wie zijn wij eigenlijk? Een noodzakelijke vraag in tijden van algoritmes, digitalisering en de viering van ons geluk als vrij individu. What ever happened to Mr. Pete is een voorstelling over eenzaamheid, gemeenschappelijkheid en controleverlies. Of zoals schrijver Joachim Robbrecht de voorstelling omschreef: “Er is geen touw om je aan vast te houden of je aan op te hangen.”

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs: € 19
CJP pas, Bibliotheekpas, 65+: € 17
Studenten/scholieren: € 10
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel