Ga direct naar inhoud

Programma

Tickets en tijden voor:

TONEELSCHUUR PRODUCTIES / LOEK DE BAKKER - HET LEVEN ZELF

De getalenteerde Amos heeft een mooie toekomst als wedstrijdzwemmer. Maar hij zinkt. Of liever: hij valt. Of... ? Terugkijkend hebben zeven mensen ieder hun eigen beeld van Amos.

Het leven zelf is de debuutvoorstelling van regisseur Loek de Bakker, die zijn stuk baseerde op de gelijknamige roman van Roelof ten Napel. Het stuk volgt zeven mensen die terugkijken. In hun verhalen is Amos steeds aanwezig, soms prominent, soms op de achtergrond; een romantische werkvakantie in Frankrijk, twee jongens in de duinen, een zolder vol foto’s.

Verschillende perspectieven
Steeds zien we Amos vanuit een ander perspectief. Ieder heeft zijn eigen relatie met hem gehad. Langzaam ontstaat een beeld van een jongen die niet goed weet hoe hij zich aan het leven moet verbinden. Uit alle herinneringen rijst ook een beeld op van zijn omgeving en het levensgevoel van de huidige twintigers, in het schemergebied tussen jong-zijn en volwassen worden. En allemaal op zoek naar verbinding, vriendschap en liefde in allerlei vormen.

Precies en poëtisch
Loek de Bakker werd geïnspireerd door de precieze, poëtische schrijfstijl van Ten Napel: spaarzaam en tegelijk gedetailleerd. “Zijn taal roept een grote gevoelswereld op”, aldus De Bakker. Casper Vandeputte (winnaar Toneelschrijfprijs 2020) bewerkte Het leven zelf voor het toneel. Samen vertellen zij het verhaal van Amos en de andere personages niet alleen met woorden, maar gebruikt ook muziek, beelden en sferen.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs: € 19
CJP pas, Bibliotheekpas, 65+: € 17
Studenten/scholieren: € 10
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel