Ga direct naar inhoud

Programma

Tickets en tijden voor:

IVGI & GREBEN - WASTED SKIN

Alsof ze een warmtesensor hebben, zo worden de dansers van Ivgi & Greben naar elkaar toegetrokken. Het verlangen naar aanraking, lichaamswarmte, ‘huidhonger’ – door Covid-19 kennen we het allemaal.

Het is niet alleen door corona dat het live contact, de aanraking schaarser is geworden. De vergaande digitalisering van onze communicatie, waarbij schijnbare perfectie de norm lijkt geworden, draagt ook bij aan meer fysieke afstand. Wat doet dit met ons?

Rituele beweging
In WASTED SKIN zien we acht dansers die proberen met rituele bewegingsreeksen de vervreemding en de onderlinge afstand te overbruggen. Instinctief worden ze aangetrokken door de warmte van de huid van een ander. Maar de veiligheid die de groep meestal biedt, kan plotseling omslaan in acute dreiging. En als die voorbij is, hoe kunnen we dan onze sociale en fysieke onbevangenheid terugveroveren?

Schoonheid en kracht
Ivgi & Greben is een nieuw gezelschap, gevestigd in Leeuwarden. Uri Ivgi en Johan Greben maken al jaren samen choreografieën waarin de schoonheid en kracht van lichaamstaal centraal staat. WASTED SKIN wordt opgebouwd met contrasterende delen – warm en verbonden versus koud en mechanisch – die soms abrupt eindigen, om plots weer te beginnen, grillig en onvoorspelbaar. Zo worden het verlangen en de eenzaamheid van deze – maar niet alleen deze – tijd uitvergroot.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs: € 19
CJP pas, Bibliotheekpas, 65+: € 17
Studenten/scholieren: € 10
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel