Ga direct naar inhoud

Programma

Tickets en tijden voor:

COLLECTIEF HET PARADIJS - VORMEN VAN OPDRINGERIGHEID

Je kent het wel. Mensen in de metro die te dichtbij komen. Hun slechte adem walmt in je gezicht. Of ze beginnen zomaar een gesprek. Hoe ontkom je eraan? Biedt terugtrekken in je hoofd nog soelaas?

Collectief Het Paradijs schoot met de afstudeervoorstelling Paradijsvertraging in de roos. De voorstelling over idealisme en het (niet) toepassen van die idealen was een wervelend spektakel van mime, fysieke fratsen, geestige clashes én tot nadenken stemmende teksten. “Paradijsvertraging biedt hoop in verschraald toneellandschap”, oordeelde De Groene, en NRC voegde toe: “Een verrukkelijke voorstelling.” Dat is nog eens lekker beginnen aan je podiumcarrière.

Ontwrichte samenleving
Dit keer verdiepen de acht mimespelers zich in onze door fake news steeds verder ontwrichte samenleving, waar de roep om ‘verbinding’ steeds wanhopiger klinkt. Hoe dringen we nog tot de ander door, terwijl iedereen zich juist afsluit voor druk vanuit de buitenwereld, van pushberichten over bomaanslagen en wegblokkades en – via social media – complottheorieën? Zijn bepaalde vormen van opdringerigheid daarvoor juist gewenst en noodzakelijk?

Gelauwerde theatermakers
In Vormen van Opdringerigheid zien we acht mensen opeengepakt in een metro. Acht mensen alleen in hun appartement, acht mensen vast in hun eigen hoofd. Drie gelauwerde theatermakers – theatermaker Ko van den Bosch, bewegingskunstenaar Jakop Ahlbom en choreografe Nicole Beutler – bieden in het drieluik verschillende perspectieven op de toenemende druk op de eigen ruimte. Ook die in het eigen hoofd. Opnieuw een voorstelling die diepzinnigheid paart aan humor en fysiek vuurwerk.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs: € 19
CJP pas, Bibliotheekpas, 65+: € 17
Studenten/scholieren: € 10
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel