Ga direct naar inhoud

Programma

Tickets en tijden voor:

STICHTING MOSKOU - SAMENKOMST IN POSITIEVE SFEER

Hoe was dat ook al weer, een feest? Je zou het bijna vergeten in deze tijd. Hoe voelde dat, onbezorgd, uitbundig samenzijn? En hoe belangrijk is feesten eigenlijk in een mensenleven?

In Samenkomst in positieve sfeer proberen twee vrienden, Leon en Lilou, zich het gevoel van feest te herinneren. In het glinsterende licht van een discobal vinden ze zichzelf terug in een polonaise van belangrijke vragen. Waarom feesten we? Hoe essentieel is feest voor het bestaan? En is een vis een goed verjaardagscadeau?

Tongen met een vreemde
Regisseur Randa Peters en de spelers Lilou Dekker en Leon Bril zochten het nog eens op in het woordenboek:

Feest (het; o; meervoud: feesten)
(Populair en alomtegenwoordig fenomeen tot omstreeks 2020 n. Chr.)
1. Samenkomst in een positieve sfeer van een onbepaald aantal personen.
2. Tongen met een vreemde, een plakkerige bar, teleurstellende verjaardagen, eindeloos lullen in het café, Gigi D'Agostino, ABBA, shoarma en sigaretten.
3. Jezelf verliezen in een wazige wolk van muziek, alcohol en dansende mensen.

Ode aan de samenkomst
Samenkomst in positieve sfeer is een luchtig-filosofische voorstelling over Salmari-vlekken op je witte shirt, vergeten tompouces in een lege kantine en de zin van het leven. Maar bovenal een liefdevolle ode aan de samenkomst in een periode waarin het verlangen naar elkaar en zonder nadenken bij elkaar komen langzaamaan bijna onhoudbaar is geworden. Of, zoals de recensent van Theaterkrant.nl het verwoordde: “Samenkomst in positieve sfeer is dus letterlijk een feest van herkenning, een aaneenknoping van clichés die we ineens zijn gaan missen en waarderen. Stichting Moskou speelt slim in op gevoelens van nostalgie en FOMO.”

Over Stichting Moskou
De voorstellingen van Stichting Moskou, in 2016 opgericht door Lilou Dekker, belicht vaak de lichte en donkerder kanten van het leven in voorstellingen vol humor, taal, troost en muzikaliteit.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs: € 19
CJP pas, Bibliotheekpas, 65+: € 17
Studenten/scholieren: € 10
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel