Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • dinsdag 4 januari 2022 15.00 uur - 16.00 uur

Toneelmakerij, Dood Paard & de Krakeling - De Stokjesman

De vader van Patichek en Shir is wel heel handig, maar hij houdt ook héél erg van drinken. En dan bedoelen we geen water. Hoe krijgen ze met zo’n vader ooit hun moeder terug?

Stokjesman is het tragiskomische verhaal over een imperfecte familie waar je als publiek wel van móet houden. Want welke familie is nou perfect? Die van Patichek en Shir in elk geval niet. Hun vader is wel een geweldige klusser, maar hij drinkt te veel. Dus het schiet niet op met de mooie kast die zij willen bouwen om hun moeder weer naar huis te lokken.

Uit het leven gegrepen
Shir ziet het somber in. Patichek heeft nog hoop. Maar hun moeder is lekker aan het ‘uitwaaien’ met haar vriendinnen. Komt dat nog ooit goed? Het verhaal van de Pools-Israelische schrijver en acteur Tomer Pawlicki is uit het leven gegrepen. Stokjesman is zijn debuut als jeugdtheaterschrijver en gaat over heimwee naar het geboorteland, loskomen van je wortels en de zoektocht om je ergens thuis te voelen. Een coming-of-age-verhaal over de ontdekking dat je ouders niet altijd een held zijn en je soms maar beter op jezelf kunt vertrouwen.

Prijs toegangskaarten: € 5

Deel dit artikel