Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • woensdag 22 december 20.30 uur - 22.00 uur

Louis Janssens/De Snor - Serenade

In Serenade nodigt Louis Janssens het publiek uit in een uiterst intieme setting: zijn slaapkamer. Smetteloos witte lakens en een laptop, meer is er niet. Des te sterker de focus op zijn naar meeslepende romantiek verlangende geest en de muziek die daarbij hoort. Schubert natuurlijk, maar ook Miss Benny of Liesbeth List. En een opeenvolging van losse scènes staat telkens een ander muziekstuk centraal. De anekdotes die Janssens vertelt zijn geestig en ontroerend, soms ook bitter. Theaterkrant.nl schreef: “Janssens verhalen weten steevast een verrassende draai aan de muziekbeleving te geven, terwijl ze tegelijkertijd alle ruimte bieden aan de muziek zelf.”

Ode aan de liefde
Serenade is een ode aan de liefde in al haar complexe facetten. Een eclectische partituur, opgebouwd uit herkenbare en minder bekende stemmen. Een grillig feest waarin de liefde queer is; ontwrichtend, verbindend, fluïde en ongrijpbaar. Louis Janssens deelt zijn emoties en denkwereld in een reis door een nacht waarin een web van verhalen, liederen en teksten samenkomen. Grote emoties worden niet geschuwd. Al associërend, citerend, dansend en zingend ontstaat een groet aan de ander.

Portret van deze tijd
Desnor ontstond in 2012 als een tweekoppig theatercollectief met Louis Janssens en Ferre Marnef. Het werk van Desnor leest als een portret van deze tijd en hoe de wereld (niet) werkt. Met een bondig credo typeert het collectief zichzelf en zijn werk: ‘We geloven in het doen. We geloven in het begin. In het doen ligt het begin.’

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 15 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 16
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel