Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zaterdag 18 december 20.30 uur - 22.00 uur

TG Stan - A seperation

De personages in A Separation zijn stuk stuk voor stuk antihelden, vechtend voor een betere toekomst. Voor wie moet je kiezen, bestaat er één moreel gelijk? Een menselijk verhaal over schuld en onschuld.

Een koppel zit bij de rechtbank. Zij wil het land uit, om haar dochter een betere toekomst te bieden. Hij wil blijven om voor zijn oude, zieke vader te zorgen. De scheidingsprocedure wordt ingezet. Wie krijgt gelijk? En: wat wil het kind eigenlijk? A Separation is een verhaal over schuld en onschuld, over mensen die strijden voor hun rechten en voor hun geluk. Maar ook over fouten maken en vergeven, over kind zijn, man of vrouw.

Oscar-winnende film
De voorstelling van de jonge regisseur Scarlet Tummers is gebaseerd op de gelijknamige, Oscar-winnende film van Asghar Farhadi. Tummers bracht een uiteenlopende mix van spelers/makers bijeen. Samen met Evgenia Brendes, Gorges Ocloo, Btissame Bourrich en Mokhallad Rasem plaatst ze het plot van de veelvuldig bekroonde Iraanse film in hun respectievelijke leefwerelden. Waar botsen de verhaallijnen met hun persoonlijke hier en nu’s?

'Edelachtbare, wat moet ik doen?'
'U kunt niet voor elk klein probleem een scheiding aanvragen.'
'Klein? Mijn probleem is niet klein.
Het gaat hier om mijn dochter.'
'Het is ook zijn dochter.
Hij heeft ook rechten.
Ik ben hier de rechter en ik vind dat uw probleem klein is.
Hier tekenen alstublieft en tot ziens.'

Deel dit artikel