Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • dinsdag 14 december 20.30 uur - 22.00 uur

Club Guy & Roni - Invites

Club Guy & Roni stelt in Invites twee makers voor met wie zij zich verwant voelen. In deze eerste editie geven choreografen Dunja Jocic en Kwame Asafo-Adjei hun visitekaartje af met nieuwe creaties.

Dunja Jocic, die lang danste bij Club Guy & Roni en ook actief is als fotografe, trok al eerder aandacht met intrigerende multidisciplinaire voorstellingen waarin ze diep in de menselijke psyche delfde. In samenwerking met Rik van den Bos, huisschrijver van het Noord Nederlands Toneel, zoekt Jocic naar de essentie van wat onze identiteit bepaalt. Is dat onze ziel, of juist ons lichaam? In een nabije toekomst krijgt een lichaam een nieuwe ziel geüpload. Er ontstaat een strijd tussen dans en tekst, een gevecht om het eigendom van het nieuw ontstane wezen.

Hiphop en hedendaags
De Britse choreograaf Keame Asafo-Adjei combineert in zjn werk hedendaagse dans en hiphop met elementen uit de Ghanese cultuur. Het resultaat, een unieke bewegingstaal, leverde hem in 2019 de XL Production Award op in het internationale duettenconcours RIDCC. Die choreografie, Family Hour, bewerkt hij nu voor deze double bill. Het is een gevecht van snelle armen en handen, een gestileerd, intens gesprek tussen twee mensen in een filmische stijl.

Urgent en rauw
Het kwaliteitsstempel van het Groningse gezelschap Club Guy & Roni staat garant voor urgente, vaak rauwe dans die helemaal van deze tijd is. Guy Weizmann geeft ook leiding aan het Noord Nederlands Toneel.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 15 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 16
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel