Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • woensdag 8 december 20.30 uur - 22.00 uur

Monki Business - Static

Bij paaldansen denken we al gauw aan bevallige dames in minimale, nauwsluitende kostuumpjes. Niet meteen aan een stevige knul in worker jeans en een vaal T-shirt, toch? En al helemaal niet aan een vent die er ook nog eens een gitaar bij pakt, plaatjes op de analoge draaitafel gooit (heerlijk, die statische tikjes) en met een oude gameboy zit te pielen. Maar dat is precies wat Benjamin Kuitenbrouwer, alias Monki, op het toneel doet. Static houdt het midden tussen een (circus-)voorsteling en een avondje hangen op een jongenskamer.

Dubbele Chinese paal
De artiestennaam Monki is niet voor niets gekozen. Kuitenbrouwers specialiteit is de dubbele Chinese paal, bekend uit het circus. Razendsnel klimt hij omhoog, ‘hangt’ er horizontaal aan of stort met duizelingwekkende vaart naar beneden. Het pas allemaal in de verhalen die Monki met humor en openheid vertelt over zijn jeugd, over puberaal ongemak en bonte avonden. Daar horen natuurlijk ook een discobal en een lavalamp bij.

Populaire cultuur
Kuitenbrouwer volgde zijn opleiding aan Codarts Circus Arts in Rotterdam. Na zijn afstuderen maakte hij de solovoorstelling Not Somewhere Else. Ook is hij lid van het Franse collectief Sous le Manteau. Zijn inspiratie haalt hij uit het dagelijks leven en de populaire cultuur van de laatste decennia.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 15 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 16
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel