Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • donderdag 18 november 20.30 uur - 22.00 uur

Club Lam - Lolita

Er is al veel gezegd óver Lolita, het jonge meisje uit Vladimir Nabokovs beroemde roman. Mag Lolita nu zelf eens een keer? Wat hebben die geile mannenblikken eigenlijk met háár gedaan? Dat mag ook wel eens verteld worden.

Na een halve eeuw opgesloten te hebben gezeten in de woorden en het mannelijk perspectief (om niet te zeggen male gaze) van Nabokov, doet ze nu haar verhaal. Drie afsplitsingen van het getraumatiseerde personage – Lola, Dolly en Dolores – vertegenwoordigen ieder een overlevingsmechanisme. Terwijl de wereld in de fik staat en de thuisbezorger niet komt opdagen dealen de vrouwen met hun trauma’s én elkaar in een post-apocalyptische, patriarchale samenleving.

Millennials
Dat is nog niet makkelijk. In hun leven als millennial worden ze voortdurend afgeleid door prikkels en keuzes: hoeveel kleding heb ik nodig om te weten wat ik aan wil, hoe kan ik overleven in een wereld waar zo veel aan mis is? Uiteindelijk groeien de drie vrouwen, gespeeld door Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek en Ayla Çekin Satijn naar elkaar toe. Lolita is klaar om het heft in eigen hand te nemen en haar verleden achter zich te laten. Move over, Nabokov!

All female
Lolita is de derde voorstelling van Club Lam. Het all female collectief nam al eerder clichébeelden van historische vrouwenfiguren (die altijd vanuit het mannelijk perspectief werden beschreven) onder handen. Maria Magdalena en Marie-Antoinette gingen Lolita voor en ontdeden zich met humor en pittige maatschappijkritiek van de male gaze.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 15 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 16
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel