Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • dinsdag 9 november 20.30 uur - 22.00 uur

Merel Severs - Let me tell you something you already know

Een vrouw die woedend tegen een boksbal als een manshoge fallus bokst – nee, genuanceerd is Merel Severs niet per se. Wel brutaal en schaamteloos. Met humor beukt ze in op vaststaande ideeën over mannelijkheid en vrouwelijkheid.

In Let me tell you something you already know legt Merel Severs de absurditeit van de ongelijkheid tussen man en vrouw bloot. Ze bevraagt alles wat ze tot nu toe als ‘normaal’ beschouwde, rebelleert tegen het feit dat ze als vrouw voortdurend in een hokje wordt geduwd en kantelt het mainstream, mannelijke, heteroseksuele narratief. Dat doet op een hoogstpersoonlijke manier en verwerkt ook haar eigen confrontaties met seksisme en machtsmisbruik. Daardoor wordt de voorstelling intens en pijnlijk herkenbaar is voor iedereen in de zaal. Niemand is veilig voor haar krachtige fysieke en talige performance.

IJzersterke performer
Met haar solo won ze Best of Amsterdam Fringe 2020. “Een ijzersterke performer”, noemde de jury Severs, die in 2013 afstudeerde aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Zij weet het thema van het ‘nieuwe feminisme’ op een eigen manier in te vullen, en zet haar lichaam met elegantie, schoonheid, kracht, macht, irritatie, woede e onmacht in om betekenis te geven aan de machtsverhouding tussen mannen en vrouwen. Alle hardnekkige clichés komen aan bod.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 15 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 16
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel