Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • donderdag 28 oktober 20.30 uur - 22.00 uur

La Isla Bonita - Odette, Kater en de Lul

Alles kan tegenwoordig door apparaten worden gedaan. Alleen een embryo tot levensvatbaar mens ‘opkweken’, gebeurt nog in de buik. Van de vrouw. En als dat in de toekomst nou anders is?

Na de succesvolle voorstellingen La Lucha Libre, Atlantis en De Managers maakt performancecollectief La Isla Bonita een duister, erotisch en dystopisch toekomstsprookje. Hoe zou de wereld eruitzien als de ongelijkwaardige mogelijkheden voor man en vrouw radicaal zouden worden opgelost? Bijvoorbeeld door de voortplanting te verplaatsen van baarmoeder naar biozak, die buiten het lichaam – dus ook door de man! – gedragen zou kunnen worden? Toekomstdroom, of nachtmerrie?

Kostuumdrama
Odette, Kater en de Lul is een futuristisch kostuumdrama dat zich afspeelt tussen de draperieën van een hemelbed, dat de vijf dames van La Isla Bonita gebruiken als theater voor hun aerial dance- capriolen. Een fysiek onderzoek naar wat de toekomst van de mensheid met betrekking tot seksualiteit en voortplanting. Daarnaast is het een feministisch pleidooi voor lichamelijkheid en doorkijkje naar de verschuivende rollen van man, vrouw, non-binaire en trans-personen als de technologie het voortplantingsritueel overneemt.

Unieke stem
Performancecollectief La Isla Bonita is een unieke stem in het Nederlandse theaterlandschap. Voor hun feministische, humoristische, fysieke voorstellingen bekwaamden zij zich eerder in specialismen als worstelen en rodeorijden. Dit keer trainden ze hun aerial dance skills, oorspronkelijk een circustechniek (ook bekend als tissu).

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 15 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 16
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel