Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zaterdag 9 oktober 20.30 uur - 22.00 uur

Anoek Nuyens & Rebekka de Wit / Frascati Producties - De Zaak Shell

De oordeel is nog vers: in 2030 moet Shell zijn CO2-uitstoot met 45% naar beneden brengen. Eindelijk worden grote vervuilers op hun verantwoordelijkheid aangesproken. Maar wat is onze eigen rol eigenlijk?

We lezen er elke dag over in de krant: de laatste witte mannelijke neushoorn is uitgestorven. Bosbranden, overstromingen en aardverschuivingen zijn overal ter wereld aan de orde van de dag. Luchtvervuiling kost of verkort levens. We wéten het. Waarom wordt er dan niet collectief meer verantwoordelijkheid genomen, vragen Anouk Nuyens en Rebekka de Wit zich af.

Breed palet
Luister naar de gewiekste ceo van Shell, een verleidingsgevoelige consument, een (boze) burger, de stem van de politiek en tenslotte de toekomstige generatie. Staand op een kleine verhoging presenteren zij een breed palet aan opvattingen. Strakke pakken en slimme speeches wisselen machteloze verhalen of idealistische betogen af, waardoor de toeschouwer zijn eigen positie en rol in het geheel kan bepalen en begrijpen.

Notitieblok in de aanslag
Nuyens en De Wit volgen het klimaatdebat al jaren actief. Met notitieblok in de aanslag bezochten ze aandeelhoudersvergaderingen van multinationals, analyseerden akkoorden en beleidsnota’s én spitsten hun oren zodra in hun omgeving over klimaatveranderingen werd gesproken. Al die stemmen worden vertolkt door drie acteurs in een voorstelling die in meerdere media vijf sterren kreeg.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 15 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 16
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel