Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • woensdag 13 oktober 20.30 uur - 22.00 uur

Eric Vloeimans & Will Holshouser - Two for the road

Altijd in voor een avontuur. Dat is Eric Vloeimans, zonder enige twijfel de meest veelzijdige trompettist van Nederland. Dit keer gaat hij op een muzikale reis met de Amerikaan Will Holshauser, die op accordeon graag nog ongebaande wegen bewandelt.

Over Eric Vloeimans kunnen we kort zijn. Of lang. Want hij is in de loop der jaren niet zomaar wijd en zijd bekend geworden als virtuoos trompettist, die zijn instrument elke stemming en sfeer kan laten uitdrukken. Hij dankt zijn faam vooral aan zijn veelzijdigheid. Want met de term jazztrompettist zijn we er niet. Vloeimans heeft zich in allerlei stijlen en genres verdiept en heeft daarbij vaak samenwerking gezocht met excellente collega’s uit pop, wereldmuziek en klassieke muziek, van Doe Maar en Spinvis tot het Rotterdams Philharmonisch Orkest tot harpist Remy van Kesteren.

Bijzonder partnerschap
Dus hoe zal zijn samenwerking met Will Holshauser klinken? Zoals Vloeimans als jongen met zijn trompet onder de snelbinders naar de harmonie fietste, zo kreeg Holshauser als kind een accordeon in de handen gedrukt. Als instrumentalist, improvisator en componist combineert hij swing, bop en freestyle-improvisatie met traditionele accordeonstijlen als tango, zydeco en klezmer. Een ideale partner voor Vloeimans.

Muzikale road trip
De twee muzikale omnivoren ontdekten elkaar al jaren geleden. Ze hebben samen diverse concerten gegeven en opgenomen. Op deze Europese ‘road trip’ gaan ze samen op avontuur en slepen de luisteren mee over slingerpaadjes en door muzikale haarspeldbochten. De luisteraar is van harte uitgenodigd om op de achterbank heerlijk mee te luisteren.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 15 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 16
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel