Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • woensdag 29 september 20.30 uur - 22.00 uur

Floor Houwink ten Cate / Frascati Producties - One Man Show

Met mededogen, humor en soms bijtende spot pelt regisseur Floor Houwink ten Cate de hedendaagse man-in-crisis af tot de essentie van zijn mannelijkheid. Maar wat is dat eigenlijk?

Ach, de man. Zie hem worstelen met zijn afbladderende maatschappelijke positie, zijn houding tegenover de vrouw van vandaag, zijn plaats in het grote geheel der dingen. Hij heeft het de laatste decennia niet makkelijk. De geschiedenis heeft hem ingehaald. Sommigen willen hem zien branden, anderen verlangen een stevige herdefiniëring. Onderweg naar de bodem van zijn ziel (her)leeft de man de levens die hij heeft geleid, had kunnen leiden, of mogelijk zal moeten gaan leiden. Zijn wij getuige van een zwanenzang of herrijst hij als een feniks uit de as?

Zelfhulpboeken
Met de roman Orlando van Virginia Woolf en een stapel zelfhulpboeken en wetenschappelijke publicaties als inspiratiebronnen nemen Houwink ten Cate en Benjamin Moen ons mee. Ze leiden de toeschouwer langs de verschillende stadia van emancipatie en transformatie van de hedendaagse man. Nog één keer staat hij in zijn eentje in de spotlight in deze feministische stand-up. Of moeten we zeggen step-down?

Beeldend en muzikaal
Houwink ten Cate maakt documentair-filmische voorstellingen. In een beeldende en muzikale theatertaal vraagt zij aandacht voor onderbelichte problemen en actuele morele dilemma’s. Eerder nam zij in Het standaard leven van een standaard vrouw (2020) de positie van de vrouw onder de loep. One Man Show is een nieuwe samenwerking van Moen en Houwink ten Cate. Eerder waren zij al succesvol met de electro-opera Markel, die werd uitgeroepen tot een van de beste tien theatervoorstellingen van seizoen 2018/2019. 

Deel dit artikel