Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zaterdag 14 augustus 20.30 uur - 21.30 uur

Frascati Producties / Cherish Menzo - Jezebel

Ze is was één van de weinige dansers die in de lijst van 101 nieuwe talenten van NRC Handelsblad stond: Cherish Menzo. Voor de voorstelling Jezebel werd ze bovendien genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2021. Een aanrader dus!

Wie is de Video Vixen, wat is ze? Als jong meisje zag danseres en choreografe Cherish Menzo (jazeker, dochter van de voormalige keeper van Ajax) de, vaak donkere, sexpoezen uit de videoclips van Amerikaanse rappers als rolmodellen. Ze wil de eruitzien zoals zij, bewegen zoals haar heldinnen. Later kantelde haar beeld: waren ze wel zo cool? Of toch vooral eye candy voor hongerige mannenogen, overgeseksualiseerde, onderworpen objecten in een machowereld? En weer later ontdekte ze de kracht van de vrouwen die hun erotische kapitaal welbewust verzilverden: crying all the way to the bank, bro’!

In Jezebel speelt de fascinerende performer Menzo met al die aspecten in een intrigerende, sterk gestileerde solo die zich vanuit verstilling ontwikkelt. Langzaam komt het tempo in een stijgende lijn, neemt de fysieke intensiteit toe en blaast ze haar personage (ook letterlijk) op – een verwijzing naar een clip van hiphopicoon Missy Elliot. Zo voorziet Menzo het stereotiepe beeld van de zwarte vrouw in de hiphopcultuur van een nieuw perspectief in een solo waarmee ze zich zelfbewust presenteert als nieuwe maker, eentje om in de gaten te houden.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 15 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 16
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel