Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • dinsdag 18 mei 20.30 uur - 22.00 uur

geannuleerd // Theater Rotterdam / Marjolijn van Heemstra - Stadsastronaut

Waar gaan we met zijn allen naartoe? Die vraag stelt Marjolijn van Heemstra met de liefde en de zorg van een astronaut die voor het eerst dat kwetsbare, blauwe bolletje in de ruimte ziet zweven.

Mooier kon het niet: de sterren vlogen haar om de oren na de première van Stadsastronaut. Unaniem werd de voorstelling waarin zij als een ruimtevaarder, maar met menselijke snelheid, uitzoomt op het dagelijks leven. Op zoek naar het grote en grootse in het kleine, het dagelijkse. Op zoek naar een nieuw toekomstperspectief.

Kijken als een ruimtevaarder
Het is de boodschap van veel astronauten die in de ruimte zijn geweest: we moeten uitzoomen, zien hoe alles met alles verweven is en hoe kwetsbaar we zijn in dat reusachtige heelal. Met de blik van een ruimtevaarder kijkt dichter, schrijver, theatermaker, journalist en podcastmaker Van Heemstra voorbij de waan van de dag waarin we onszelf en de aarde uitputten. Want keurig afval scheiden is mooi, maar niet genoeg om vervuiling, plastic soup en klimaatverandering tegen te gaan.

Ideaal en werkelijkheid
Met behulp van ruimtevaartspecialisten, futurologen, science fiction en haar buurman Bob gaat ze op zoek naar antwoorden. Met een lichte toets vermengt Van Heemstra wetenschappelijke theorie met het persoonlijke en huiselijke. Ideaal en werkelijkheid komen samen in een voorzichtig pleidooi voor meer vriendelijkheid en geloof in de toekomst. Voor onszelf maar vooral voor wie er nog komen.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 15 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 16
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel