Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zaterdag 27 maart 20.30 uur - 22.00 uur

De Warme Winkel - Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or

Hoe onderscheid je je in de massaliteit van het hedendaagse bestaan? Door een grote prijs te winnen. Maar wat zeggen prijzen over de waarde van het theater? Wat is die waarde eigenlijk?

De Louis d’Or is een prijs die jaarlijks de meest indrukwekkende mannelijke, dragende rol beloont en Rietveld zet in deze voorstelling alles op het spel om een nominatie in wacht te slepen. Tot een koor van jonge acteurs de ‘oude witte man’ eens stevig aan de tand begint te voelen en een levendige discussie over theater en actuele ontwikkelingen in de wereld ontstaat. Uiteraard met de gelaagdheid waarom De Warme Winkel bekend staat én natuurlijk met een flinke dosis satire.

Collectieve verantwoordelijkheid
Het koor van de jonge acteurs stelt wezenlijke zaken aan de orde. Hoezo prijzen winnen, is collectieve verantwoordelijkheid niet belangrijker dan individueel gewin? Waarna de vraag of kunstenaars zich niet eerst en vooral zouden moeten bezighouden met de klimaatcrisis, overbevolking, #Metoo enzovoort al gauw klinkt. Voor zover dat nog een vraag is voor de jongeren. Tijd voor Rietveld om ze van repliek te dienen.

Individu in overbevolkte wereld
Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or is het eerste deel in een serie over het individu in een overbevolkte wereld en onderzoekt 'excelleren' als antwoord op een gevoel van overbodigheid. Vorig jaar werd de voorstelling als een van de tien beste van het jaar geselecteerd voor het Vlaams en Nederlands Theater Festival. De Volkskrant sprak zelfs van 'een keerpunt in het theater'.
Eerder was het tweede deel, De afscheidstournee, ook te zien bij Corrosia.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 16 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 15
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Credits
Concept, tekst en spel: Vincent Rietveld
Tegenspel: Kim Karssen, Mirthe Labree, Lisa Schamlé, Rob Smorenberg, David Westera
Eindregie: Bianca van der Schoot
Script coaching: Joachim Robbrecht
Bühne: André Pronk
Kostuums: Bernadette Corstens
Muziekontwerp: Gerry Arling
Techniek: Manuel Boutreur
Productieleiding: Lena Meijer
Coproductie: Grand Theatre Groningen
Met ondersteuning van: Stichting Melanie, Dioraphte, Lirafonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten

Deel dit artikel