Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • dinsdag 26 januari 2021 20.30 uur - 22.00 uur

Het Zuidelijk Toneel / Eva Line de Boer en Elly Scheele - Of ja

De ondertitel van Of ja is een onmiskenbare hint naar het ongemak dat centraal staat in dit nieuwe stuk. ‘Een ode aan het sociale geklungel’ – wie krijgt niet meteen associaties van de net niet feestelijke buurtbarbecue, de stroeve vrijmibo en andere verplichte nummers?

Sociaal geklungel is een dierbaar thema van Eva Line de Boer. Dat bewees ze al met Rust zacht Billy dat vorig seizoen in Corrosia te zien was. Elly Scheele houdt haar onhandig communicerende medemens ook graag een spiegel voor – een match made in heaven dus, deze twee jonge theatermakers. Absurdisme, tragiek en humor lopen dwars door elkaar heen in deze nieuwe voorstelling.

Met de moed der wanhoop
Of ja speelt zich af in situaties waar je vrijwillig komt om te socializen. Plekken waar status, afkomst, ideeën en verschillen geen grote rol zouden moeten spelen, maar dat wel doen. Niet dat dat letterlijk wordt uitgesproken, want: ‘Laten we het vooral gezellig houden’. Dus dat proberen we met de moed der wanhoop. waarbij het een hele klus is om alle ongeschreven regels en wetten in de gaten te houden, en tegelijkertijd zo gunstig en spontaan mogelijk over te komen met een vlotte babbel. Die kan dan maar het best niet al te diepgravend zijn. Soms volstaat geluid maken.

Veelbelovende theatertalenten
Eva Line de Boer is een van de meest veelbelovende theatertalenten. In 2014 ontving ze de Ton Lutz Award, in 2016 de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs en 2019 de Charlotte Köhler prijs. Elly Scheele won het TheaterTekstTalent Stipendium van het Prins Bernhard Cultuur Fonds voor de tekst van Of ja. Dit wordt het vijfde project van dit gedroomde regie en schrijf-duo.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 16 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 15
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis