Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • donderdag 14 januari 2021 20.30 uur - 21.35 uur

Frascati Producties / La Isla Bonita - De managers

Maatpak: check. Powerpoint presentatie: check. Imponeergedrag: check. Is hij ooit anders geweest, wordt hij ooit anders, de zakenman? Maar wacht: er zijn ook zakenvrouwen. Zijn zij een haar beter? De dames van La Isla Bonita schilderen een beeld dat het ergste doet vermoeden.

In De Managers gunnen zij ons een blik in de hedendaagse kantoorcultuur, met al zijn machtsmechanismen, irritaties en frustraties. Dat levert een scherpe satire op, in een uitgesproken fysieke voorstelling. Waarin aan het ontwijken van luchtzoenen precies af te meten valt hoe goed de ‘collegaatjes’ met elkaar kunnen opschieten, net als aan de speelsheid, of het gebrek daaraan, van de mannelijke begroetingsboks, of de wijdte van de manspread. En uiteraard worden de stokpaardjes van stal gehaald en met overtuiging en enthousiasme op een verrassende manier bereden.

Mannelijkheid, vrouwelijkheid, maatschappelijke verwachtingen, daar gaat het kortom over in De Managers. Met alle sabotage, pesterij en seksuele intimidatie die daar bij hoort. In die grimmige wereld van guerrilla-tactieken, manipulatie, fallocentrisme en mansplaining komt La Isla Bonita met een steigerend weerwoord. Een even hilarische als schrijnende voorstelling over macht en al haar rituelen die door NRC Handelsblad werd beloond met vier sterren: ‘In de parallelle fantasiewereld van La Isla Bonita komen menselijke verhoudingen even symbolisch als concreet aan de orde.’

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 16 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 15
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis