Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • dinsdag 1 december 17.00 uur - 18.30 uur
  • dinsdag 1 december 20.30 uur - 22.00 uur

Volksoperahuis - De tranen van Ang

Het Volksoperahuis snijdt in De tranen van Ang een actueel thema aan met een verhaal over een Oosters beeld. De confrontatie met het koloniale verleden drijft een diepe wig tussen familieleden.

Als blijkt dat het reusachtige Oosterse houten beeld van de Gebr. Coen (inderdaad, verre nazaten van) op de internationale opsporingslijst van koloniale roofkunst staat en terug zal moeten naar het land van herkomst, slaat de vlam in de pan. Zowel binnen de familie van de nijvere Westfriese ondernemers, als daarbuiten. De stellingen worden betrokken en de hakken gaan in het zand. Niet zelden door een gebrek aan kennis.

Tradities, trots en schuldgevoel
De tranen van Ang is een verhaal over (familie)tradities, trots en schuldgevoel. Maar ook over woede en wederzijds onbegrip. Over historisch besef of het gemis daaraan. Het is ook een menselijk drama over het pijnlijke maar noodzakelijke afscheid van tradities waaraan je gehecht bent geraakt. Vraagstukken waar wij vandaag de dag allemáál regelmatig mee worden geconfronteerd.

Muzikaal volksverhaal
Meesterverteller Arie de Mol, zanger-acteur Kees Scholten en componist-accordeonist Jef Hofmeister brengen een muzikaal volksverhaal. Met een mix van humor, diepgang en gevoelvolle liederen speelt en zingt het Volksoperahuis over dit actuele thema, dat haar wortels heeft in het koloniale verleden van ons land.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 16 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 15
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis