Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • woensdag 30 september 15.00 uur - 16.00 uur

MaxTak - Het best bewaarde geluid ter wereld (5+)

In hun futuristische geluidslaboratorium verzamelen, sorteren en bewaren IJsbrand en Xantippe alle geluiden die er in de wereld zijn. Een klus zonder einde. En dat wíl wel eens irritatie oproepen.

Wie goed luistert is nooit klaar met luisteren. Ieder mens maakt zo zijn eigen geluidjes, van smakken tot snotteren en scheten laten. Dat zijn al een paar miljard verschillende geluiden! En dan hebben we het nog niet over dieren, machines, fabrieken, bromfietsen of vliegtuigen. Broer en zus IJsbrand en Xantippe kunnen dus nog wel even voort. Híj heeft er wel lol in, maar zíj vraagt zich af waartoe dat alles dient. De komst van een merkwaardige bewaker verstoort de dagelijkse routine in het laboratorium. Xantippe begint te dromen van de wereld buiten, IJsbrand is vooral bezorgd over de veiligheid van de verzameling. En waar is in de chaos het best bewaarde geluid ter wereld gebleven?

VR Experience KLANKVANGER
Zo begint een vrolijke slapstick die een kolkende kakofonie voortbrengt (het geluidsontwerp van Willem Conradi werd door een recensent briljant genoemd), met heldhaftige binnenblijvers en bange helden. Vol live muziek en liedjes, achtervolgingen, verdwaalde geluiden en mensen die de weg kwijt zijn. Bij de voorstelling is een speciale VR-Experience gemaakt, KLANKVANGER, een caleidoscopische trip in Virtual Reality, waar iedereen (in groepjes van vijf mensen) bijzondere geluiden kan vangen op bijzondere plekken.

Zilveren Krekel
Het best bewaarde geluid ter wereld is de eerste MaxTak-voorstelling die uitkomt onder regie van Marije Gubbels, de nieuwe artistiek leider van het gezelschap en winnares van twee Zilveren Krekels voor de beste jeugdvoorstellign. Zij schreef en regisseerde eerder vele (jeugd)muziektheatervoorstelilngen voor andere gezelschappen, waaronder BOS theaterprodukties, Thester Sonnevanck en M-lab.

Prijs toegangskaarten: € 5