Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • donderdag 27 augustus 20.30 uur - 22.00 uur

Amber Docters van Leeuwen - SOLO#1

Haar individuele adoptieverhaal transformeert tot een vertelling met universele betekenis waarin existentiële levensvragen worden gesteld – en niet beantwoord.

De eerste theatervoorstelling sinds lange tijd bij Corrosia belooft bijzonder spannend te worden. 'Onderschat de kracht van Amber Docters van Leeuwen niet. Als je haar spel en haar neus voor spannende muziek bij elkaar optelt, krijg je een substantie die maar een vonkje nodig heeft om een zaal in lichterlaaie te zetten', schreef de Volkskrant over de celliste. De meermalen gelauwerde Docters van Leeuwen beweegt zich op het snijvlak van klassiek, jazz, performance en beeldend theater. Zij koos Corrosia voor de try-out van haar spannende eerste solovoorstelling.

Absurdistische levensgevoel
De autobiografische SOLO#1 is een intiem relaas over het absurdistische levensgevoel en de existentiële vragen die haar innerlijke wereld van adoptie- en weeskind beheersen. “Hoe kun je iemand missen die je niet kent”, vraagt ze zich af om met een mix van performance met tekst, beeld, zelf gecomponeerde en uitgevoerde cello- en elektronische muziek op zoek te gaan naar antwoorden. Langs steeds veranderende en in elkaar overlopende klanklandschappen neemt ze het publiek mee op haar allereerste reis, van haar geboorteplaats Seoel naar Den Haag, waar ze opgroeide. Haar individuele adoptieverhaal transformeert tot een vertelling met universele betekenis.

Nieuwe vormen van expressie
Celliste Amber Docters van Leeuwen werd in Den Haag en New York opgeleid. Als internationaal gewaardeerd musicus speelde ze onder andere op grote podia als Carnegie Hall en Sonorium Hall in Tokio. Op zoek naar nieuwe vormen van expressie, werkt Amber in binnen- en buitenland samen met kunstenaars uit verschillende disciplines. In Nederland werkte zij bijvoorbeeld mee aan de marathonvoorstelling Borgen van het Noord Nederlands Toneel, Frou Frou van theatergroep Bambie en de Paradevoorstelling Laika into Orbit.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs: € 10
Studenten/scholieren/65+/CJP: € 8
CorrosiaPas: gratis

Credits
Concept, spel, muziek en tekst: Amber Docters van Leeuwen
Dramaturgie: Marijn van der Jagt
Eindregie: Jochem Stavenuiter