Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zaterdag 14 maart 20.30 uur - 22.00 uur

Volksoperahuis - De zesdaagse van St. Jezus-in-'t-Kruis

Roemrucht wielerevenement na twintig jaar opnieuw tot leven gebracht. 'Hilarisch en tegelijkertijd intens treurig', kopte De Groene destijds treffend.

Knap: met één verteller en één acteur, maar zonder ook maar één racefiets op het toneel meeslepend verslag doen over de sfeer, strijd, liefdesperikelen en ondraaglijke spanning rond een roemrucht wielerevenement. Twintig jaar geleden deed het Volksoperahuis dat met verve, getuige de juichende commentaren: 'Hilarisch en tegelijkertijd intens treurig' (De Groene), 'Geslaagde opera over sportpaleiske' (NRC), 'Muzikale ode aan de verbeelding' (de Volkskrant).

Tour de force
Hoog tijd dus om die tour de force eens te herhalen. En dus ‘fietst’ Gaston van Vooren (krullenbol, bijgenaamd de Rijdende Dynamietstaaf) zich weer dood, koopt hij als de gladde Gianni Venosi (de Cherubijn van Turijn) zijn overwinning en verleidt en passant de bevallige Maria van der Putten, voormalig Miss Borinage. Ondertussen slempen, vreten, vrijen, lallen en gokken de toeschouwers dat het een aard heeft, terwijl de coureurs om beurten hun rondjes draaien of op het middenveld rusten, zes dagen lang.

Originele cast
De reprise uit de ‘Schatkist van het Volksoperahuis’ wordt uitgevoerd door de originele cast. Verteller Arie de Mol neemt de toeschouwer mee en speelt en zingt Kees Scholten alle rollen. Schrijver en componist Jef Hofmeister (accordeon), David van Aalderen (saxofoon, viool, marimba, gitaar) en Kim Soepnel (contrabas) zorgen voor de muzikale begeleiding.

Info
Aanvang: 20.30 u
Kassa geopend: 20 u
Prijs: € 10
Studenten/scholieren/65+/CJP: € 8
CorrosiaPas: gratis

na afloop: Ontmoet de makers!