Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • donderdag 23 januari 20.30 uur - 21.50 uur

Club Gewalt - Life, oh life

We mediteren ons een ongeluk, doen aan yoga en zijn zo mindfull als wat. Maar niet zonder onze speciale matjes, geurstokjes, thee, klankschalen, yogasokken enzovoort. Daar zit muziek in!

Is opera dood, elitair, iets voor babyboomers? Nee hoor. Tenminste niet zoals Club Gewalt het ziet. Wat deze jonge honden uit Rotterdam betreft is een doorgecomponeerd drama van carnavalskrakers of punknummers ook een opera. En, in het geval van Life, oh life, operatesk muziektheater met minimal music zoals ambient en aanverwanten, óók. Meditatieve muziek, muziek om naar binnen te keren – dat is de theorie achter en het effect van minimal music. Precies wat wij nodig hebben in onze high speed consumptiemaatschappij.

Zuchtkoor
Dein mee op een lied over burn-out, zucht mee in het koor van Club Gewalt. Want wat zijn we moe en gestrest. En bezorgd. Er staat ons immers een ecologische ramp te wachten als we ons vervuilend gedrag en hang naar steeds meer spullen niet veranderen. Hoe moeten we leven? Serieuze vragen, maar in handen van Club Gewalt ook lachwekkend tragisch.

Absurd en hilarisch
Club Gewalt bestaat uit zeven jonge zangers die met absurd, hilarisch en melodramatisch muziektheater de Nederlandse podia hebben veroverd. Intussen is er ook internationaal succes. Nota bene in Italië, waar opera zo’n beetje heilig is, was het collectief uit Rotterdam op de Biënnale van Venetië het gesprek van de dag. Niet te missen dus!

Prijs toegangskaarten: € 17 / € 15, online € 16 / € 14
Thematip: de film Walk with me (AL) op vrijdag 24 januari

Let op: wegens omstandigheden is de voorstelling op woensdag 22 januari afgelast.

Ontmoet de makers
Voorafgaand aan de voorstelling, om 20.00 uur, is er een korte inleiding met twee makers van Club Gewalt. Deze is gratis bij te wonen en duurt 15 minuten.

Credits
Concept, muziek en performance: Annelinde Bruijs, Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Sanna Elon Vrij en Amir Vahidi
Scenografie: Tim Vermeulen
Eindregie: Joep van der Geest
Dramaturgie: Anne van de Wetering
Muzikaal advies: Henry Vega
Techniek: Aram Visser en Joris van Oosterhout
Productie: Andrea van Bussel
Zakelijk leiding: Rick Mouwen
Art direction: Maartje & Merel
Communicatie en publiciteit: Laura Roling

Life, oh Life is een productie van CLUB GEWALT in coproductie met de Coproducers en Operadagen Rotterdam en mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, BNG Bank Cultuurfonds, Stichting Dioraphte, Norma fonds en Stichting Bevordering van Volkskracht.