Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • vrijdag 29 november 20.00 uur - 21.32 uur

The missing picture (12+)

Met The Missing Picture roept Rithy Panh zijn kindertijd op met behulp van honderden kleifiguurtjes en reconstrueert zo de jaren waarin hij als 13-jarige voor de mannen van Pol Pot slavenarbeid moest verrichten.

In 1975 bezetten de communistische troepen van de Rode Khmer de Cambodjaanse hoofdstad. Ze installeerden een dictatuur van angst en meedogenloze onderdrukking.

Panh is de eerste filmische chroniqueur van de gruweldaden van de Rode Khmer dankzij films als S21: The Khmer Rouge Killing Machine en Duch, Master of the Forges of Hell. Voor zijn meest persoonlijke en autobiografische film tot nog toe moest Panh de beelden wel zelf creëren, want behalve propaganda van de Khmer - zoals georkestreerde documentaires waarin ze hun overwinningen aan het volk laten zien - bestaan er immers geen beelden van het onmenselijke lijden waarin het regime de burgers stortte.

The Missing Picture kreeg vorig jaar de Un Certain Regard-prijs uitgereikt van het Cannes Filmfestival, een onderscheiding voor de meest originele, internationale productie naast het Gouden Palm-competitieprogramma.

De Filmkrant: 'Deze film met superlatieven aanbevelen zou vals voelen, want grote woorden schieten eigenlijk te kort. The Missing Picture moet simpelweg bekeken en doorleefd worden. Het is een van de essentiële films van onze tijd.' - ★★★★★

nrc: ★★★★★ Het Parool: ★★★★★ de Volkskrant: ★★★★★

Prijs toegangskaarten avondvertoning: € 7,00 (incl. consumptie na afloop van de film).
Toegang voor CorrosiaPashouders is gratis (excl. consumptie na afloop).
Roest biedt een daghap voor € 7,50 (exclusief film) tussen 18 en 20 uur. Je kunt hiervoor reserveren per mail of door te bellen naar: 088 3232121.

Broodje Film
Deze film is ook om 11 uur 's ochtends te zien, meer informatie vind je hier.