Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • vrijdag 22 november 20.00 uur - 21.46 uur

Big Eyes (12+)

Tim Burton verfilmde het levensverhaal van kunstenaarskoppel Margaret en Walter Keane, die in de jaren 50 en 60 razendpopulair waren met hun schilderijen van kinderen met grote ogen.

Walter (Christoph Waltz) kreeg al het geld en alle eer; pas veel later bleken de schilderijen te zijn gemaakt door Margaret (Amy Adams).
Verslaggever Dick Nolan (Danny Huston) doet dienst als de verteller van dit opzienbarende verhaal rond de kunstsensatie van de jaren 50, Walter Keane (Christoph Waltz). De kunstenaar stond bekend om zijn schilderijen van kinderen met grote, griezelige ogen. De massaproductie van deze schilderijen veroorzaakte een revolutie in de commercialisering van de populaire kunst. Maar hij werd uiteindelijk ontmaskerd: het beroemde werk bleek te zijn geschilderd door zijn vrouw, Margaret (Amy Adams).
Big Eyes is Tim Burtons eerste biopic sinds Ed Wood (1994) en een klein project in vergelijking met zijn meest recente spektakelfilms Dark Shadows, Alice in Wonderland, Sweeney Todd en Charlie and the Chocolate Factory.

Prijs toegangskaarten avondvertoning: € 7,00 (incl. consumptie na afloop van de film).
Toegang voor CorrosiaPashouders is gratis (excl. consumptie na afloop).
Roest biedt een daghap voor € 7,50 (exclusief film) tussen 18 en 20 uur. Je kunt hiervoor reserveren per mail of door te bellen naar: 088 3232121.

Broodje Film
Deze film is ook om 11 uur 's ochtends te zien, meer informatie vind je hier.