Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zaterdag 14 december 20.30 uur - 22.00 uur

Igor Vrebac / De Nieuwe Oost - Heroes

VROUWELIJKE ENERGIE

Een ode aan de vrouw, gedanst op een gouden vloer. Laat al je verwachtingspatronen maar thuis.

Sterk en krachtig
Op stuwende beats van componist Tonny Nobel onderzoeken drie vrouwelijke performers de onvermoeibaarheid van het vrouwenlichaam. Inbal Abir, Nicole Geertruida en Nina Fokker testen daarbij niet alleen het uithoudingsvermogen van zichzelf, maar ook dat van het publiek. Wat maakt een vrouw sterk en hoe kan ze haar kracht tonen? Waar zit haar energie? En hoe sterk kan een vrouw zijn zonder haar kracht te verliezen? In deze zeer fysieke voorstelling wordt korte metten gemaakt met verwachtingspatronen rondom vrouwelijkheid.

‘De voorstelling ….. bevraagt in haar pure lichamelijkheid de tegenstelling controle – loslaten, een thema in vele levens, ook en misschien vooral die van vrouwen. Waar gaat het heen als die energie vrij mag stromen?’ - Theaterkrant

Bodybuilders
Heroes is het sluitstuk van een trilogie die choreograaf Igor Vrebac maakte over zijn persoonlijke verhouding tot en zijn kijk op mannelijkheid en vrouwelijkheid. Na Macho macho (winnaar van de Dioraphte Amsterdam Fringe 2016 award) en Træns (selectie Nederlandse Dansdagen 2018) neemt hij nu de wondere wereld van vrouwelijke bodybuilders onder de loep. Vrebac vluchtte op zijn achtste met zijn ouders en broertje vanuit Bosnië naar Nederland. Hij is afgestudeerd aan de mime-opleiding aan de Theaterschool Amsterdam.

Vrebac stond afgelopen zomer op Oerol, als een van de drie geselecteerde makers voor Het Atelier. Het Atelier is het gezamenlijke talentontwikkelingstraject van Oerol en Over het IJ Festival. Tijdens dit traject onderzocht Vrebac het sexappeal van Moeder Natuur en maakte hier een korte voorstelling over.

Prijs toegangskaarten: € 17 / € 15, online € 16 / € 14
Thematip: de film On the basis of sex op 13 december 2019