Ga direct naar inhoud

Programma

  • woensdag 9 oktober 19.30 uur - 21.00 uur

Proeven aan de toekomst van Haven: op locatie in Bivak

Er komt dit najaar een beweging op gang om het hart van Haven, de binnenste vier wijken, te vernieuwen. De politiek heeft daarvoor het initiatief genomen, maar de plannenmakerij en de uitvoering ligt in handen van velen.
Daarom zijn er drie avonden - twee in Corrosia, een in Bivak - waar we cultuur van bewoners delen, er sprekers zijn over trends in wonen, leven, winkelen etc. en Havenaren kunnen dromen over hoe onze toekomst er uit kan zien.

Programma 9 oktober
Let op: deze avond vindt plaats in Bivak. Eerst is er een besloten diner ‘Rijkdom van Haven’ van 18.00 tot 19.30 uur waar dertig familierecepten uit dertig verschillende keukens door Havenaren worden uitgewisseld.
Om 19.30 uur gaat de zaal open voor alle publiek en zijn er drie sprekers:
• René Gaemers, bewoner van Haven, hier getogen, de wereld over gegaan en teruggekomen. Hoe ziet hij de toekomst van Haven voor zich?
• Floor Ziegler, startte ruim 10 jaar geleden als betrokken bewoner een Noorderparkkamer in Amsterdam-Noord, toen het daar nog niet hip was. Inspireert dat Havenaren tot nog meer eigen initiatief?
• Shahrazad Benmes Aoud, voorzitter van een ‘wijkbedrijf’ in Groningen. Wat is dat, een wijkbedrijf? En hoe werkt het?
Na deze verhalen wisselen sprekers en publiek aan een ‘keukentafel’ uit wat zij verwachten, hopen en dromen van de toekomstige vernieuwing van Haven.

Tijden: 19.30 - 21.00 uur
Toegang: gratis

Dit programma is onderdeel van een drieluik. Kijk hier voor meer informatie over het programma op 24 september en hier voor het programma op 5 oktober.