Ga direct naar inhoud

Programma

  • dinsdag 24 september 19.30 uur - 21.45 uur

Proeven aan de toekomst van Haven: opening straattentoonstelling, sprekers en keukentafelgesprek met bewoners

Er komt dit najaar een beweging op gang om het hart van Haven, de binnenste vier wijken, te vernieuwen. De politiek heeft daarvoor het initiatief genomen, maar de plannenmakerij en de uitvoering ligt in handen van velen.
Daarom zijn er drie avonden - twee in Corrosia, een in Bivak - waar we cultuur van bewoners delen, er sprekers zijn over trends in wonen, leven, winkelen etc. en Havenaren kunnen dromen over hoe onze toekomst er uit kan zien.

Programma 24 september
Deze avond start met de opening van een straattentoonstelling Dromen over Haven door wethouder Hilde van Garderen van stadsvernieuwing. Havenaren hebben hun gedroomde toekomst van Haven met kleurige 3D-geprinte modellen neergezet op een plattegrond. De foto’s van die ‘dromen’ zijn te zien rond Corrosia.
Vervolgens komen op deze avond vier landelijke sprekers met boeiende verhalen van 15 minuten:
• Hans van Tellingen, retailspecialist, vertelt over de toekomst van winkelen en winkels
• Riek Bakker, moeder van stedelijke vernieuwing, ging in veel steden creatief te werk om vernieuwing voor elkaar te krijgen. Wat kan zij vertellen over de rol van bewoners bij een vernieuwing van de stad?
• Herman Kossmann, tentoonstellingsontwerper, ontwierp een nieuwe lounge op Schiphol. Daarbij dacht hij na over openbare ruimte en hoe mensen elkaar kunnen ontmoeten én privacy en veiligheid beleven. Benieuwd welke inzichten hij voor Haven kan geven!
• Kees Wessels is thuis in de geldstromen in onze zorg. Hij maakt deze materie inzichtelijk en vertelt over de complexe toekomst hiervan.
Na deze verhalen wisselen sprekers en publiek hun verwachtingen, hopen en dromen van de toekomstige vernieuwing van Haven uit aan een ‘keukentafel’.

Tijden: 19.30 – 21.15 uur
Toegang: gratis

Kijk hier voor het programma van 5 oktober bij Corrosia en hier voor het programma van 9 oktober in Bivak.