Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • dinsdag 22 oktober 14.00 uur - 14.00 uur

Mijn Dinsdagmiddag: De kleine prins

Zegge, Siep en Thijs van IKC de Regenboog in Almere Haven bedachten hun eigen programma voor Corrosia met hun lievelingsfilm De kleine prins, voorlezen in de nieuwe bibliotheek en een workshop waarin je zelf aan de slag mag!

Film
'De kleine prins gaat over hoe fijn het is om te dromen en de uitgestippelde route te verlaten.'

In de verfilming van het wereldberoemde boek van Frans schrijver Antoine de Saint-Exupéry is een oude piloot in een fantasieloze, grijze wereld op zoek is naar iemand aan wie hij het verhaal van de kleine prins kan vertellen. Die vindt hij als een klein meisje en haar moeder naast hem komen wonen. Met spannende fantasie tot gevolg.
Tijdens de film De kleine prins wordt moderne computeranimatie afgewisseld met ouderwetse stop-motion, wat wonderwel werkt.

Kom knutselen!
Voorafgaand aan de film start om 14.00 uur de workshop 'Maak je eigen wereld'. Ben jij deze wereld ook weleens helemaal zat en wil je je eigen wereld maken? Kom eerder naar Corrosia en knutsel met een kijkdoos je eigen wereld.
Luister vervolgens naar de wereld van De kleine prins om 14.30 uur. Dan wordt voorgelezen uit het boek in de nieuwe bibliotheek hier in Haven.

Tijden en prijzen
Workshop: 14 uur
Voorlezen in de nieuwe bibliotheek: 14:30 uur
Film: 15 uur
Duur film: 108 minuten
Nederlands gesproken
Mijn Dinsdagmiddag: € 3

Corrosia voor kinderen in de herfstvakantie
Tijdens de herfstvakantie in oktober kunnen kinderen in eigen stad op kunstvakantie met KROOST. Dit najaar zitten de leukste culturele uitjes voor kinderenvol geschiedenis, wetenschap en verbeelding. Films met dino's en holbewoners, en een theatervoorstelling over evolutie.