Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • zaterdag 19 oktober 20.30 uur - 22.00 uur

Ann Van den Broek / WArd/waRD - Zooming in on loss

GEDANST GEHEUGENVERLIES

Wil je voelen wat geheugenverlies met je doet? Kom dan naar Zooming in on loss van de hippe Vlaamse Ann Van den Broek.

Verlies
Zooming in on loss is het intieme vervolg op Blueprint on memory (meer info vind je hier). De focus ligt nu op de emoties die met geheugenverlies gepaard gaan. Van woede en frustratie, naar verdriet en pijn, tot berusting en onverschilligheid. Het is een onontkoombaar proces, met enerzijds het besef van het kwijtraken van het geheugen en anderzijds het verlies aan controle over dat proces. Naast de interne strijd speelt ook de veranderende relatie tussen het individu en zijn sociale omgeving tijdens geheugenverlies een rol. Er wordt gedanst op een speelvlak van 1.8 x 1.8 meter, het publiek bevindt ze daar dicht omheen. Net als in Blueprint on memory wordt er ook nu gewerkt met live muziek van en door zanger Gregory Frateur en met live video.

Drieluik
Zooming in on loss is de tweede voorstelling van The memory loss collection, een groot project waarin choreograaf Ann Van den Broek aandacht vraagt voor het functioneren van de hersenen en het effect van geheugenverlies. Binnen dit project worden in totaal drie producties en een randprogramma ontwikkeld, die overigens allemaal los van elkaar gezien kunnen worden. Van den Broek – vroeger danseres bij onder anderen Krisztina de Châtel – maakt al jaren internationaal furore met eigenzinnige dansproducties: robuuste bewegingen, multimediale aanpak, Vlaamse mode, rauwe sferen en volop emotie.. Herhaling in gedrag, patronen en bewegingen en verlies van herkenning vullen de ruimte.

Prijs toegangskaarten: € 17 / € 15, online € 16 / € 14

Tip: op 28 september is deel 1 van de trilogie te zien, Blueprint on memory, en op 22 september is het literatuurprogramma LIT! gewijd aan Alzheimer.

Credits
concept, regie, choreografie Ann Van den Broek
origineale cast Louis Combeaud, Marion Bosetti, Gregory Frateur
video- en lichtontwerp Bernie van Velzen
toneelbeeld Niek Kortekaas
muziek, teksten, lyrics Gregory Frateur, Ann Van den Broek
klankinstallatie Nicolas Rombouts
assistentie Ann Nik Rajšek
kosuums Marielle Vos, Ann Van den Broek
fotografie Rio Staelens