Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • donderdag 17 oktober 20.30 uur - 20.30 uur

Ulrike Quade Company / Strijbos & Van Rijswijk - De droomlozen

VISIONAIRE NIETSNUT

Wat betekent het als we niet meer dromen, als we de creativiteit niet meer de vrije loop laten en niet meer met onze verbeeldingskracht nadenken over hoe de wereld eruit zou kunnen zien?

Grillige gedachtes
De droomlozen gaat over een wereld waarin we niet meer slapen. Een ‘tech giant’ biedt ons anti-slaaptechnologie en bepaalt zo ons lot. Zonder ooit moe te worden, kunnen we altijd wakker blijven.
Tijd wordt gewonnen en dromen is verleden tijd. Lijkt prachtig, want dromen besmetten onze hersenen alleen maar met grillige gedachtes. In de wakkere wereld zijn mensen geduldig en vol gemeenschapszin. Maar… er is één man die nog wel slaapt, én droomt. Deze ‘nietsnut’ is voor kunstenaars, schrijvers en muzikanten een visionair, want hij kan mensen vertellen wat ze zouden dromen als ze nog konden dromen. Precies daarom ziet het systeem hem als bedreiging.

Over de makers
Ulrike Quade maakt furore met haar beeldende theatervoorstellingen waarin poppen altijd ook een rol spelen. Voor De droomlozen werkt ze samen met de geluidskunstenaars Rob Strijbos en Jeroen van Rijswijk die met hun composities en installaties de verbeelding regelmatig op hol doen slaan. In De droomlozen wordt het publiek meegenomen op een auditieve trip waarin de grens tussen mens en technologie, tussen dat wat je hoort, ziet en denkt steeds onduidelijker en onheilspellender wordt.

Prijs toegangskaarten € 17 / € 15, online € 16 / € 14

Credits
Regie: Ulrike Quade
Muzikaal concept & compositie: Strijbos & Van Rijswijk
Spel: Markoesa Hamer, Christiaan Koetsier en Syoma Ekhart
Tekst: Arthur Eaton en Thomas Lamers
Dramaturgie: Thomas Lamers
Scenografie en lichtontwerp: Floriaan Ganzevoort
Kostuumontwerp: Marlou Breuls
Poppenbouw en -ontwerp: Pluck Venema
Poppenhoofden en -grime: Sanne Visscher
Assistent scenografie: Paulina Prokop
Regie assistent: Suze van Miltenburg
Naar een idee van: Christoph Werner (Bühnen Halle)
Met dank aan: Rick Paul van Mulligen, Local makers (3D prints)