Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • dinsdag 17 september 20.00 uur - 22.30 uur

Mijn Dinsdagavond met Vis à vis: Metropolis (12+)

Een tijdloze klassieker

Het Almeerse theatergezelschap Vis à Vis, dat deze zomer zijn sciencefiction-comedy Robot speelt, hoefde niet lang na te denken: hun filmavond bij Corrosia draait om Metropolis. ‘Zonder deze klassieke monsterproductie van de Duitse regisseur Fritz Lang uit 1927 was het genre sciencefiction zoals we dat nu kennen totaal anders geweest.’

Metropolis draait om een futuristische stad in 2026. Directeurszoon Freder Fredersen komt tot de ontdekking dat er, naast zijn eigen luxeueze leven, een onderwereld bestaat. Die onderwereld bestaat uit de werkers die tien-urige ploegendiensten draaien, diep weggestopt van de bovenwereld. De arbeiders komen in opstand tegen de heersende intellectuele klasse. Met behulp van Maria, een activiste die opkomt voor de arbeiders, weet Freder een catastrofe te voorkomen.

De avond start met een korte inleiding op de film om 19.30 uur. Vervolgens begint de film om 20.00 uur.
Daarnaast wordt er doorlopend in de foyer exclusief behind the scenes materiaal vertoond van de totstandkoming van ROBOT. Verder is er futuristische kunst (the Botfactory) te zien van kunstenaar Erik Fakkeldij.

Info
Aanvang en start inleiding: 19.30 uur
Start film: 20.00 uur
Kaarten: € 7 inclusief consumptie
Duur film: 150 minuten, de film heeft een pauze
Stomme film
Language no problem